RC-Waarde

De RC- waarde, een begrip welke wordt gebruikt om het isolerend vermogen van een constructie aan te geven.  Naast de RC- waarde bestaat er ook de RD- waarde dit begrip wordt gebruikt voor het aangeven van het isolerend vermogen van het isolatie product zelf.  Omdat de RD- waarde niet echt heel veel zegt over wat het isolatie product in zijn totaliteit doet wordt deze term niet vaak gebruikt.

RC- waarde vertelt namelijk precies wat het isolerende product in de opgenomen situatie doet. De RC- waarde wordt bepaald door de soort vloer, de hoeveelheid product en de product keuze.

U haalt er de meeste voordelen uit door een constructie te kiezen met een hoge RC- waarde. De voordelen die u hieruit haalt zijn bijvoorbeeld dat u zeker kunt zijn dat het product goed isoleert, de gehele constructie een behoorlijke besparing kan opleveren en het de nodige energie zal besparen.

Gezien de eisen aan het isoleren van woningen en gebouwen steeds worden bijgesteld, wordt er ook steeds meer verwacht van de isolatie producten. De huidige eisen zijn ingegaan op 01-01-2015 en vertellen ons onderstaande;

De vloer van de woning moet bij oplevering minimaal een RC- waarde hebbben van minimaal 3,5 m2k/w, bij de gevel moet deze RC- waarde minimaal 4,5 m2k/w zijn. En voor het dak geld zelfs een minimale waardew van 6,0 m2k/w. Deze waarden gelden bij het opleveren van een nieuwbouw huis.

Wilt u uw bestaande woning isoleren is het wel zaak dat u, zoals bovenstaande verteld, kiest voor het isolatie materiaal welke in uw situatie de beste RC- waarde geeft. U bent niet verplicht om aan bovenstaande waarden te voldoen omdat dit in sommige gevallen simpel weg niet haalbaar is.

Bent u benieuwd welke RC- waarde uw vloer, gevel of dak zal hebben na isolatie ? Kunt u bij een gespecialiseerd bedrijf een vrijblijvende offerte aanvragen. Vaak staat de RC- waarde, van het aan te brengen product, namelijk vermeld in de offerte. Of neem contact op met Schotgroepisolatie.nl.