Energie verbruik in de winter

De donkere en koude maanden van het jaar hebben grote gevolgen op je energieverbruik. De verwarming gaat aan, de verlichting brandt langer waardoor je het verbruik met een piek omhoog schiet. Gemiddeld genomen is het aardgasverbruik in de wintermaanden dan ook een stuk hoger dan in de zomer. Het elektriciteitsverbruik schiet zodra de koudere dagen aandoen ook omhoog. Nederlanders onderschatten dan ook het verbruik van energie in de winter.

Sta eens stil bij je verbruik

Waar veel mensen denken dat de winter weinig tot geen invloed heeft op je verbruik, maar ruim 70% van je energierekening komt door het verbruik in de wintermaanden. Dit komt doordat je zomers bijna geen stroom en gas verbruikt door het warmere weer of dat je weinig in huis bent. Je kunt dan ook in de winter ruim 30% besparen op je energieverbruik. Niet alleen door isolatie, maar ook door energiezuinige apparaten en verlichting. De grootste slag valt te slaan door het verlagen van de energietarieven. Zoals je merkt kun je dus op verschillende manieren je energieverbruik in de winter drastisch verlagen en zo flink besparen op je maandelijkse vaste lasten.

Besparen op je energie door je tarieven

Huishoudens in Nederland hebben de neiging om lang bij hun energieleverancier te blijven waar ze het eerste een contract hebben afgesloten. Dit is zeker niet voordelig! Energieleveranciers hanteren namelijk rond de winterperiode altijd lagere tarieven voor nieuwe klanten dan voor bestaande klanten en dus is het voordeliger om over te stappen. Je kunt hiermee zomaar €300,- per jaar besparen. Dat is toch mooi meegenomen! Het enige wat je hier voor hoeft te doen is het maken van een overstap naar ene nieuwe energieleverancier. Dit kun je zelf regelen maar je kan ook gebruik maken van een vergelijkingssite voor energie. Vaak regelen zij de rest voor je zodra je een aanvraag hebt gedaan. Hulp nodig? Dan kun je het beste kiezen voor een persoonlijke energievergelijker die je van A tot Z helpt met het verlagen van je tarieven voor energie zoals bijvoorbeeld https://www.consumind.nl. Bespaar vandaag nop op je energie door je tarieven drastisch te verlagen! Prettig geregeld!